Gemensamt elnät i bostadsrättsförening

Att som bostadsrättsförening nyttja ett gemensamt elnät och installera ett system för individuell mätning och debitering (IMD) är en lönsam investering. Övergången från separata elmätare och elabonnemang till ett undermätningssystem leder till lägre kostnader för både föreningen som helhet och för varje individuellt hushåll.

IMD-systemet mäter varje lägenhets elförbrukning och respektive ägare debiteras som vanligt på månadsavin. Man betalar alltså fortsatt bara för sin egen förbrukning – men till en lägre kostnad. Utöver dessa fördelar gör IMD-systemet bostadsrättsföreningen mer attraktiv för potentiella lägenhetsköpare, vilket gynnar värderingen av varje enskild lägenhet.

Sekraft hjälper er att beräkna hur stora besparingar just er bostadsrättsförening och dess medlemmar kan göra med ett gemensamt elnät och IMD-system. Vi hjälper er under hela processen – från rådgivning till installation och drift av ert nya elnät.

Kontakta oss så hjälper vi er att ta fram en lösning som passar just er bostadsrättsförening.

Boka konsultation

Fördelarna med IMD

Varför elbilsladdare?

I takt med att elbilarnas och laddhybridernas popularitet ökar blir infrastrukturen kring elbilsladdning allt viktigare. Genom att installera laddstolpar och laddboxar kan företag, bostadsrättsföreningar och offentliga aktörer skapa värde för anställda, kunder, boende och allmänheten. Ta steget tillsammans med oss på Sekraft, och skapa förutsättningarna för en smartare framtid.

Boka en konsultation

Kontakta oss så hjälper vi er att hitta den optimala lösningen för just era behov och önskemål.

Boka konsultation

Om Sekraft

Övergången från fossildrivna bilar till elbilar går snabbare för varje dag som går. I takt med elbilens övertagande har elbilsladdare därför blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö - i denna transformation tar vi täten som en ledande aktör på marknaden. På Sekraft kommer vi att fortsätta sträva mot visionen om fossilfria transporter genom att bidra till uppbyggnaden av infrastrukturen kring detta. Vill du vara med? Kontakta oss så skapar vi tillsammans säkra, hållbara och praktiska laddlösningar som passar just ert behov.

Läs mer

Referenser

Se ett urval av våra tidigare projekt

Senaste nytt från Sekraft

Läs våra blogginlägg och artiklar

Fler nyheter