Laddstolpar i bostadsrättsförening – hur funkar det?

Idag ställs både natur och samhälle inför tuffa klimatutmaningar. Att skifta från fossil fordonsdrift till eldrift är en av de mest slagkraftiga lösningarna på detta. Redan till år 2030 beräknas det finnas 2,5 miljoner el- och laddhybrider i Sverige. I takt med att elfordon blir mer vanligt ökar även efterfrågan på laddplatser. Går ni i tankar på att installera ett laddsystem till er bostadsrättsförening, men är osäkra på hur det egentligen fungerar? Vi på Sekraft har svaren ni söker!

Fördelarna med elbilsladdning i er bostadsrättsförening

Fördelarna med att installera ett laddsystem i anslutning till er bostadsrättsförening är många. Inte nog med att ni ger befintliga boende ett mervärde – ni höjer även bostadsrätternas värde. Att installera ett högkvalitativt laddsystem gör att ni ligger i fas med utvecklingen och skapar en stor konkurrensfördel vid försäljning av bostadsrätterna. På så sätt blir installationen lönsam i samma sekund som laddsystemet aktiveras. Att vara en ledande aktör inom hållbar utveckling och bidra till grönare transporter ger er en hållbarhetsprofil att vara stolt över.

Att tänka på innan installation

Det finns några viktiga aspekter att ha med i beräkningarna innan uppstart av processen till ett framtidssäkrat laddsystem. Börja med att räkna på hur många laddstolpar som ska installeras och vart de kan placeras för optimal användarvänlighet. Det kan vara svårt att avgöra hur många laddstolpar som efterfrågas. Mellan tummen och pekfingret brukar vi rekommendera att 15-20% av parkeringsplatserna ska erbjuda laddlösningar. Börja med att investera i en gemensam infrastruktur och anslut sedan fler laddstolpar efter behov. Vi på Sekraft hjälper er att beräkna hur många laddplatser ni behöver baserat på just ert unika behov.

Vad kostar ett laddsystem?

När ni går vidare i planeringen är det viktigt att ta reda på vad helhetslösningen kommer att kosta. Det innefattar kostnader som hårdvara, installation, drift, underhåll och kundtjänst. Kostnaden för ett laddsystem varierar beroende på vilka krav som ställs på systemet. Funktioner, design och kvalitet är faktorer som har påverkan på priset. Sekrafts experter hjälper er att analysera ert behov, dimensionera anläggningen och ta fram ett prisförslag.

Går du i tankar på att skaffa laddstolpar till er bostadsrättsförening? Vi på Sekraft har stor branscherfarenhet och är dina experter på laddsystem. Boka en kostnadsfri konsultation så hjälper vi er att hitta den optimala lösningen för just era behov och önskemål.

Boka konsultation

Varför elbilsladdare?

I takt med att elbilarnas och laddhybridernas popularitet ökar blir infrastrukturen kring elbilsladdning allt viktigare. Genom att installera laddstolpar och laddboxar kan företag, bostadsrättsföreningar och offentliga aktörer skapa värde för anställda, kunder, boende och allmänheten. Ta steget tillsammans med oss på Sekraft, och skapa förutsättningarna för en smartare framtid.

Om Sekraft

Övergången från fossildrivna bilar till elbilar tar sig längre för varje dag som går. I takt med elbilens övertagande har elbilsladdare därför blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö - i denna transformation tar vi täten som en ledande aktör på marknaden. På Sekraft kommer vi att fortsätta sträva mot visionen om fossilfria transporter genom att bidra till uppbyggnaden av infrastrukturen kring detta. Vill du vara med? Kontakta oss så skapar vi tillsammans säkra, hållbara och praktiska laddlösningar som passar just ert behov.

Läs mer