På semester med elbil!

Person med solhatt som laddar elbil i solnedgång

Att semestra med elbil på vägarna är faktiskt smidigare än många tror. Dessutom skonsamt för miljön – och plånboken med lite planering. För likt en bilsemester med fossildriven bil krävs planering av vilka stopp du vill göra. Skillnaden är att du behöver kontrollera att det även finns laddmöjligheter längs resvägen och på destinationerna. Här följer en kort guide med olika tips för en avkopplande elbilssemester i sommar.

Hitta laddstationer – planera din resa

Att kolla upp olika resmål, sevärdheter och aktiviteter är för många en rolig del av att planera sin resa. Att lägga till laddstationer i planeringen behöver därför inte bli någon större insats. En funktion som underlättar din planering är uppladdning.nu – där finns i princip alla laddstationer i en smart och användarvänlig kartfunktion med information kring effekter och typ av uttag. Vilken räckvidd en fulladdad elbil har skiljer sig såklart åt mellan olika modeller men generellt sett får man räkna med att stanna ungefär var 20-25 mil för att ladda batterierna. Ett perfekt tillfälle för en matpaus eller varför inte upptäcka en sevärdhet.

Boka rätt boende och spara pengar

Planerar du att på bo hotell, camping eller vandrarhem bör du välja ett boende som erbjuder elbilsladdare för gästerna. Då kan du ladda din bil i en vanlig laddpunkt över natten istället för att enbart använda dyra snabbladdare längst väggen. Dessutom kan du börja dagens resa med ett fulladdat batteri som tar dig längre. Ladda sedan igen där du har planerat in ett stopp, istället för att enbart stanna för att ladda – så undviker du onödig stress i väntan på en fulladdad bil.

 5 tips för semester med elbil

  1. Ha koll på din laddstandard och vad laddstationerna erbjuder (uppladdning.nu).
  2. Ladda ner och testa vanliga appar och betalmetoder innan resan.
  3. Ta med reservkabel (Mode 2-laddkabel) för oväntade händelser.
  4. Parkera i skugga och spara ström när AC:n inte behöver arbeta lika hårt.
  5. Kör smart och ta dig längre – lägre hastigheter kräver mindre ström.

Vi på Sekraft strävar mot visionen om att öka andelen fossilfria transporter genom att bidra till uppbyggnaden av infrastrukturen för elfordon. Vi vet att våra moderna och smarta lösningar för elbilsladdare är en avgörande del i förändringen mot ett fossilfritt samhälle. Tillsammans med företag, offentliga aktörer och privatpersoner gör vi världen till en mer klimatvänlig plats.

Varför elbilsladdare?

I takt med att elbilarnas och laddhybridernas popularitet ökar blir infrastrukturen kring elbilsladdning allt viktigare. Genom att installera laddstolpar och laddboxar kan företag, bostadsrättsföreningar och offentliga aktörer skapa värde för anställda, kunder, boende och allmänheten. Ta steget tillsammans med oss på Sekraft, och skapa förutsättningarna för en smartare framtid.

Om Sekraft

Övergången från fossildrivna bilar till elbilar tar sig längre för varje dag som går. I takt med elbilens övertagande har elbilsladdare därför blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö - i denna transformation tar vi täten som en ledande aktör på marknaden. På Sekraft kommer vi att fortsätta sträva mot visionen om fossilfria transporter genom att bidra till uppbyggnaden av infrastrukturen kring detta. Vill du vara med? Kontakta oss så skapar vi tillsammans säkra, hållbara och praktiska laddlösningar som passar just ert behov.

Läs mer