Ta (el)bilen i sommar!

Visst, 2020 är ett år vi alla minns med blandade känslor. Vi köper det! Dock ska det sägas att vi var väldigt duktiga på att hemestra i vårt avlånga land under sommaren det året. Det är ju som bekant väldigt bra för vår inhemska turistnäring att vi vänder blickarna hemåt för att hitta på roliga aktiviteter och besöka spännande platser under somrarna, oavsett vad orsaken till detta än må vara.

Därför har vi listat 10 (dvs. endast ett axplock av) ganska blandade sevärdheter och platser som är värda ett besök under semestern. Gör en sommar a lá 2020 igen och ta (el)bilen dit!

1. Little Rock Lake Zipline, Småland

Gillar du fart och äventyr? Då är detta ett ställe för dig. Här kan du välja och vraka mellan zippar med olika ”svårighetsgrad” och adrenalinpåslag. Kasta dig ut i linbanan i 75km/h från 50 meters höjd och susa bland trädtopparna. Detta är en minnesvärd upplevelse!

2. Båttur i Stockholms skärgård, Södermanland

För den som söker efter mer lugn och ro kan en båttur i Stockholms skärgård vara mer passande. Här finns det många alternativ att välja på; från mindre båtar med kortare utflykter till lite större båtar som även serverar mat under färden. Låt skärgårdens vatten gunga dig i sin famn.

3. Ramoa Adventure Village, Småland

Om du gillar naturnära aktiviteter kan detta vara intressant för dig. Denna äventyrsby erbjuder aktiviteter så som femkamp, fotbollsgolf, kanot-/kajakturer, fiske, vildmarksspa, hinderbanor, matlagning i naturen, vattenlekar och mycket mer. Det finns något för alla vildmarksmänniskor här.

4. Falkenberg strandbad, Halland

Detta spahotell erbjuder lyx och flärd i lugnets tecken. Här kan du bo fint, äta gott, njuta av spabehandlingar och bada i havet vid Skrea strand. Men skynda dig – vi har hört att detta ställe är ganska populärt.

5. Treriksröset, Lappland

Om du vill lägga till en häftig upplevelse på Cv:t kan du besöka denna plats. Treriksröset är den punkt som ligger längst upp i Sverige och är därtill även den nordligaste trelandspunkten i världen. Här möts Sverige, Norge och Finland; så om du åker hit besöker du ju faktiskt tre länder samtidigt, check på den!

6. Ishotellet i Jukkasjärvi, Lappland

Om du vill fly undan värmen kan du besöka vårt nästa tips. Detta hotell är känt som Sveriges häftigaste hotell. Inte nog med att den som besöker hotellet får en häftig boupplevelse, man kan även ha turen att få se både norrsken och midnattssol här.

7. Kleva Gruva, Småland

Långt inne i de småländska skogarna finner ni denna gamla koppar- och nickelgruva. Detta äventyr passar både stora och små. Förutom en guidad vandring i gruvan erbjuds även skattjakter, guldvaskning och egen upptäcktsfärd i gruvans alla spännande rum. Men akta er för Gruvfrun, se till att knacka på innan ni går in i gruvan.

8. Trollskogen, Öland

Här kommer ett äventyr som kanske passar bäst för de små. Detta är en sagolik skog belägen på Ölands nordöstra udde. Vindpinade tallar, knotiga träd och gamla grova ekar; detta ger verkligen besöket sagokänsla. Här kan man låta fantasin flöda fritt!

9. Njupeskär vattenfall, Fulufjället, Dalarna

Med ett fall på 93 meter är detta vattenfall ett av Sveriges högsta och därtill en speciell sevärdhet. Här faller vattnet fritt i 70 meter, vilket gör den två kilometer långa vandringen värd mödan.

10. Trevliga sommarstäder

Sist men inte minst, vad är inte mer idylliskt än att strosa runt i härliga sommarsverige. Besöka små butiker, äta god mat, stanna på fik, köpa glass, sola och bada. Här kommer ett axplock av alla fina städer Sverige har att erbjuda.

  • Visby, Gotland.
  • Kalmar, Småland.
  • Stockholm (Gamla stan i synnerhet), Södermanland.
  • Härnösand, Ångermanland.
  • Båstad, Skåne.
  • Västervik, Småland.
  • Halmstad och Tylösand, Halland.  
  • Smögen, Bohuslän.

Beroende på var du bor i landet kommer vissa av dessa sevärdheter och platser att vara belägna längre ifrån just dig. Se till att kolla upp sevärdheter och spännande platser att besöka under resans gång, och passa på att ge barnen en glass eller två när det är dags att söka upp laddstolparna.

Kom med in i framtiden – Ge din bostad elektrisk stämning

Behöver du uppdatera din fastighet med en smidig laddlösning? Boka konsultation redan idag; https://sekraft.se/boka-konsultation/. Psst, vi är på plats under hela sommaren. Trevlig sommarkörning önskar vi på Sekraft!

Varför elbilsladdare?

I takt med att elbilarnas och laddhybridernas popularitet ökar blir infrastrukturen kring elbilsladdning allt viktigare. Genom att installera laddstolpar och laddboxar kan företag, bostadsrättsföreningar och offentliga aktörer skapa värde för anställda, kunder, boende och allmänheten. Ta steget tillsammans med oss på Sekraft, och skapa förutsättningarna för en smartare framtid.

Om Sekraft

Övergången från fossildrivna bilar till elbilar tar sig längre för varje dag som går. I takt med elbilens övertagande har elbilsladdare därför blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö - i denna transformation tar vi täten som en ledande aktör på marknaden. På Sekraft kommer vi att fortsätta sträva mot visionen om fossilfria transporter genom att bidra till uppbyggnaden av infrastrukturen kring detta. Vill du vara med? Kontakta oss så skapar vi tillsammans säkra, hållbara och praktiska laddlösningar som passar just ert behov.

Läs mer