Varför det behövs elbilsladdning i offentliga miljöer

Av den globala bilförsäljningen år 2040, förväntas omkring 60 procent att bestå av elektrifierade bilar. Vi på Sekraft föreställer oss en framtid där vägarna är helt dominerade av laddhybrider, hybridbilar och elbilar. När detta sker gäller det att vara väl förberedd. I takt med den snabba ökningen av eldrivna fordon ökar även efterfrågan på praktiska och lättillgängliga laddstationer. I detta blogginlägg redogör vi på Sekraft varför det behövs elbilsladdning i offentliga miljöer och vilka olika laddningstyper som finns. 

Publik elbilsladdning – en smart investering 

Kommuner, landsting och andra offentliga aktörer som är framtidsorienterade och har starka miljöprofiler är mer attraktiva för medborgare och näringsliv. Genom att skapa en hållbar infrastruktur med kvalitativa laddsystem kan ni visa upp höga klimatambitioner och bidra till att Sverige uppnår sitt miljömål – ett fossilfritt samhälle. Ta steget tillsammans med oss på Sekraft, och skapa förutsättningarna för en smartare framtid. 

Olika varianter av elbilsladdning – för alla tillfällen

I en drömvärld, eller inom en snar framtid enligt oss på Sekraft, kan privatpersoner ladda sin elbil lika enkelt som en traditionell bensindriven bil – om inte ännu enklare. Elbilsladdning efterfrågas inte längre bara på bensinstationer. Köpcentrum, mataffärer, arbetsplatser, kyrkor och sjukhus. Ja, listan med offentliga platser där publik laddning efterfrågas kan redan nu göras lång. Nedan redovisar vi de olika varianter av elbilsladdning som används för offentliga miljöer. 

  • Destinationsladdare
    Destinationsladdare är en laddare som finns vid er destination och ger er chansen att göra någonting annat medan er bil blir fulladdad på endast 6 timmar. Poängen med destinationsladdning är att en parkerad elbil alltid har möjligheten att laddas, även om det är under en kortare tid. Laddeffekten anpassas alltså efter tiden bilen står parkerad. Denna typ av laddare finner ni på offentliga platser som på parkeringsplatser, utanför mataffären och längs med gatorna i stan. 
  • Snabbladdare
    Snabbladdare lever upp till sitt namn och laddar vanligtvis en elbil upp till 80 % på ca. 30-40 minuter. Denna typ av laddare finner ni vid tankstationer längs med stora vägar. Här bör nämnas att väldigt få laddhybrider kan använda sig av snabbladdning och att kostnaden är högre än vid destinationsladdning.  
  • Supersnabbladdare
    Supersnabbladdare, även kallade HPC (High Power Charging) är ytterligare snäppet snabbare än snabbladdare och kan ses som nästa generations elbilsladdare. Denna typ av laddare har en effekt på 350 kW och är utvecklade för att så snabbt som möjligt ladda elbilar. Supersnabbladdare är under ständig utveckling med målet att ladda elbilar lika snabbt som traditionella bensin- eller dieselbilar tankas. 

Rätt system för trygg och enkel användning 

Utöver den fysiska hårdvaran i form av laddstolpar eller laddboxar behövs även ett smart system med enkel lokalisering och debitering. Vi på Sekraft erbjuder laddstationer med lätthanterliga system som gör det smidigt för användaren att hitta parkeringsplats, välja betalningsalternativ och tryggt ladda bilen. 

Vi på Sekraft har stor branscherfarenhet och är era experter på laddsystem. Boka en kostnadsfri konsultation så hjälper vi er att hitta den optimala lösningen för just era behov och önskemål.

Läs mer Boka konsultation

Varför elbilsladdare?

I takt med att elbilarnas och laddhybridernas popularitet ökar blir infrastrukturen kring elbilsladdning allt viktigare. Genom att installera laddstolpar och laddboxar kan företag, bostadsrättsföreningar och offentliga aktörer skapa värde för anställda, kunder, boende och allmänheten. Ta steget tillsammans med oss på Sekraft, och skapa förutsättningarna för en smartare framtid.

Om Sekraft

Övergången från fossildrivna bilar till elbilar tar sig längre för varje dag som går. I takt med elbilens övertagande har elbilsladdare därför blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö - i denna transformation tar vi täten som en ledande aktör på marknaden. På Sekraft kommer vi att fortsätta sträva mot visionen om fossilfria transporter genom att bidra till uppbyggnaden av infrastrukturen kring detta. Vill du vara med? Kontakta oss så skapar vi tillsammans säkra, hållbara och praktiska laddlösningar som passar just ert behov.

Läs mer